Faalangst en stress bij je kind herkennen en aanpakken

Herken je jezelf of je kind in onderstaande alarmsignalen:
Hij of zij is bang iets niet goed te doen in situaties waarin je kind beoordeeld wordt of waarin je kind zichzelf beoordeelt – je kind toont angst te mislukken of niet te voldoen aan verwachtingen van de school, medeleerlingen of de eigen verwachtingen. Misschien is je kind gestrest bij spreekbeurten en sociale contacten of specifiek bij de tekenles of turnen…
Er zijn verschillende soorten faalangst waar je kind op kan reageren door hard te werken of juist met het stellen van grensoverschrijdend gedrag. In deze lezing gaan we het hoofdzakelijk hebben over cognitieve faalangst.
Faalangst goed aanpakken is hoe dan ook cruciaal. Het mechanisme bloot leggen en op zoek gaan naar antwoorden is het doel van deze uiteenzetting. Zo kunnen we de veerkracht van je kind verhogen en je kind weerbaar maken in zijn/haar studiemethode, denkcirkel en uiteindelijk ook het zelfvertrouwen.
Begeleiding: Marina De Roover
Locatie: HvhK Malle, Lierselei 17, Malle
Deze vorming is gratis.
Inschrijven kan vanaf 01/09/2021, bij voorkeur via mail naar inschrijven@olo.be ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Huis van het Kind

Inschrijven

Organisatie

Opvoedingswinkel Zoersel

Filter op categorie