COVID Event Risk Model (CERM): de checklist om jouw evenement coronaproof te maken

Organiseer jij met jouw vereniging of organisatie de volgende weken of maanden een publiek evenement, dan moet je daarvoor in bepaalde gevallen het Covid Event Risk Model (CERM) invullen. Deze checklist gaat na of jouw evenement aan de opgelegde veiligheidsnormen en coronamaatregelen voldoet.

Als je de checklist hebt ingevuld, geeft een kleurcode (groen, oranje, rood) aan of jouw evenement veilig is.

Waar vind ik het CERM?
Het CERM invullen, doe je op de website https://www.covideventriskmodel.be/. Daar kom je ook te weten voor welke evenementen het CERM verplicht is. Voor privé-evenementen is het CERM niet verplicht, maar we raden toch aan om ook hiervoor de checklist in te vullen. Op die manier kan je nagaan of jouw familie- of verjaardagsfeest al dan niet volgens de opgelegde veiligheidsnormen kan verlopen.

Ik heb het CERM ingevuld, wat nu?
Organiseer je een evenement waarvoor je verplicht het CERM moet invullen, dan moet je het resultaat als bijlage toevoegen bij de aanvraag van je evenement via ons online evenementenformulier (https://www.malle.be/evenementenformulier). Wij brengen je daarna op de hoogte of jouw evenement al dan niet mag doorgaan.

Als je niet verplicht bent om het CERM in te vullen, is het vooral voor jezelf een hulpmiddel om je event coronaproof te organiseren. Je hoeft het resultaat van het CERM in dat geval niet aan ons te bezorgen.

Meer info?
Vrijetijdsloket
03 310 05 71
evenementen@malle.be

 

Gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2020 11.56 u.