1.300 bomen, 1 dag: kom mee een bos planten!

Het gemeentebestuur van Malle plant dit najaar een stukje bos aan in de Leemstraat. Op zaterdag 10 december organiseren we een heuse plantdag voor onze inwoners. Help jij ons om 1.300 bomen te planten op 1 dag?

Waarom een bos in de Leemstraat?

In Vlaanderen is het een uitdaging om geschikte locaties voor nieuw bos te vinden. Ook in de woonkernen is er nood aan bomen en kleinere bosjes. Het gemeentebestuur vond het perceel in de Leemstraat uitermate geschikt om te bebossen. In totaal komen er 1.300 boompjes bij over een oppervlakte van een halve hectare. Om het jonge en nog kleine plantgoed te beschermen, zal het perceel de eerste jaren niet toegankelijk zijn. Op termijn komt er een wandelpad, zodat iedereen van het stukje groen zal kunnen genieten.

De plantdag kadert in het klimaatplan van onze gemeente. Op die manier dragen we ons steentje bij aan de biodiversiteit en de klimaatdoelstellingen. De aanplanting gebeurt in samenwerking met Bosgroep Kempen Noord vzw en wordt deels gesubsidieerd door het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.

Zin om een stukje bos aan te planten?

Trommel dan je familie en vrienden op en kom op zaterdag 10 december tussen 9.30 en 12 uur naar de Leemstraat in Malle. De vrijwilligers van Bosgroep Kempen Noord vzw begeleiden je bij de aanplant op het terrein. Je kiest zelf hoe lang je blijft. Neem ook een schop mee. Wij voorzien alvast lekkere soep.

Er is een fietsenparking en wie met de wagen komt, kan in de Leemstraat parkeren. Het perceel is toegankelijk via een doorgang tussen huisnummers 48 en 50.

Enkele jeugdbewegingen zoals de KLJ Oostmalle en KSA Westmalle tekenen alvast present. Kom jij ook een handje toesteken? 

Gepubliceerd op maandag 14 november 2022 10.50 u.