Gemeenschapscentrum

Openingsuren: maandag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur; dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur; woensdag gesloten.
Na deze uren kan je de zaalwachter contacteren op het nummer 0473 93 94 91.

Sinds het nieuwe cultuurdecreet mogen we in de gemeente Malle niet meer spreken over een cultureel centrum, maar over een gemeenschapscentrum. Een andere naam, maar de activiteiten komen nog wel grotendeels op hetzelfde neer. Het gemeenschapscentrum van Malle draagt de naam van Alice Forceville. Deze dame was een weduwe die een deel van haar vermogen aan onze gemeente heeft nagelaten om er een cultuurcentrum voor de gemeenschap mee op te richten. Het gemeenschapscentrum stelt ieder jaar een programma op met verschillende culturele activiteiten, die vaak georganiseerd worden in samenwerking met plaatselijke verenigingen. Dit laat verenigingen toe evenementen te organiseren, zonder daarbij financieel risico te lopen. Wil jouw vereniging iets organiseren in een samenwerkingsverband met het gemeenschapscentrum, dan kan dit op basis van dit reglement. Voor meer info, bel of mail naar het gemeenschapscentrum.

Sowieso zijn er een aantal data voorbehouden voor onze eigen activiteiten. Het programma staat in een mooie folder, die we twee maal per jaar per post bezorgen aan de inwoners van Malle of op verzoek opsturen. Deze folder is ook verkrijgbaar in de bibliotheken, het gemeentehuis, De Notelaar, het veiligheidscentrum, de dienst toerisme en het gemeenschapscentrum zelf. We nemen de activiteiten ook telkens op onder de rubriek cultuur in het gemeentelijk informatieblad én op deze website onder de rubriek 'activiteitenkalender'.

Programmabrochure

Onze activiteiten staan vermeld in de UIT in Malle.

Kaarten voor onze voorstellingen kan je in voorverkoop kopen in de bibliotheken, aan het onthaal van het gemeentehuis, bij de dienst toerisme en in het gemeenschapscentrum zelf.

Huren van lokalen in het gemeenschapscentrum

 zaal A grote, polyvalente ruimte van 230 m² waar je concerten of bijvoorbeeld jazzballet kan geven
 zaal B  lokaal voor +/- 40 personen, kan je afhuren in combinatie met de cafetaria
 zaal C lokaal voor +/- 25 personen, kan je gebruiken voor vergaderingen en cursussen
 zaal E lokaal voor +/- 50 personen, waar onder meer kaartavonden en kooklessen worden gehouden

Er is ook een cafetaria die je afzonderlijk of bijkomend bij een zaal kan huren, wanneer je graag gebruik maakt van een tap. Bij het verhuren van de lokalen geven wij voorrang aan onze plaatselijke verenigingen. Jeugdbewegingen en senioren betalen slechts de helft van de prijs. Het is in principe niet mogelijk om de zalen te huren voor particuliere feesten. Reservaties kunnen gebeuren via bovenstaande telefoonnummers. Daar kan je ook meer info bekomen over de exacte prijzen. Hiervoor kan je ook bellen naar het algemeen nummer van het gemeenschapscentrum 03-312.33.75.

Huishoudelijk reglement van het gemeenschapscentrum en De Notelaar.

Bekijk hier het huishoudelijk reglement.

Retributiereglement voor gebruik van  De Notelaar, het gemeenschapscentrum, de oude Sint-Martinuspastorij en andere gemeentelijke lokalen

Klik hier om het reglement te bekijken. Ook de nieuwe tarieven die sinds 1 maart 2017 van kracht zijn voor het gebruik van onze lokalen staan hierin vermeld. Opgelet: de bedragen worden jaarlijks per 1 juli  verhoogd met 3% en afgerond naar onder of naar boven tot op 0,01 EUR.

 

De Kelder, ook de plaats voor jouw feestje?

Sinds september 2012 is het nieuwe jeugdcomplex in Oostmalle in gebruik. “De Kelder”, de polyvalente zaal in de kelder van het complex, kan door alle Malse verenigingen gebruikt worden.Na een jaar werking blijkt dat er nog ruimte is voor extra verhuringen. Vanaf september 2013 zal het daarom mogelijk zijn om De Kelder ook te huren als privé-persoon. De ruimte is uitermate geschikt voor ver-jaardagsfeestjes, het organiseren van een reünie,...
Enkele spelregels:
 • Enkel inwoners van Malle kunnen De Kelder huren;
 • De ruimte kan pas vastgelegd worden maximaal 6 maanden voor je activiteit (dit heeft te maken met de voorrang die verenigingen krijgen in het gebruik van de zaal);
 • Uiteraard mag de activiteit niet storend zijn voor de omwonenden, of de andere gebruikers van het gebouw;
 •Drank wordt afgenomen van de gemeente (uitgezonderd wijnen);
•Het opstellen vooraf en het opruimen achteraf doe je zelf;
•Bij verhuring is de zaal beschikbaar vanaf 11.00 uur ’s morgens tot 03.00 uur ’s nachts.

Wat kost dat?
•180,00 EUR per dag
•Waarborg van 350,00 EUR, te betalen bij boeking

Wat krijg je hiervoor terug?

•Een polyvalente zaal van 140 m2 met volledig ingerichte toog;
•Een ingerichte keuken (gasvuren, koelkast, vaatwasser);
•Kosten voor nutsvoorzieningen zijn inbegrepen.

Voor meer details over de contractuele bepalingen voor privéverhuur, klik hier.

Je kan de Kelder boeken via het nieuwe reservatiesysteem op www.malle.be of bij de toezichters van De Notelaar.
Contactgegevens
Dienst cultuur
Sint-Jozeflei 26
2390 Malle

Luc Van Roy
tel. 03 312 33 75
email cultuur@malle.be

Zalenreservatie 


Gemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be