Behaag.... Natuurlijk 2017.

zaterdag 26/08/2017 14:38

Koop voordelig je plantengoed!

De gemeente Malle, de milieuraad van Malle en Natuurpunt Voorkempen organiseren tijdens de maanden september en oktober een behaagactie met streekeigen struiken, hagen en bomen. Streekeigen groen is goedkoper,groeit sneller en is beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en tegen allerlei ziektes of plagen. Gemengde hagen en houtkanten vormen groene linten in het landschap en verhogen de waarde van het landschap, zowel voor plant en dier als voor de Mallenaar.

Iedereen die een bestelling plaats krijgt er gratis een zak compost bovenop!

Wat bieden we aan?

Er worden streekeigen beukenhagen, haagbeuken, taxushagen, gemengde hagen voor droge en natte gronden, bloesem- en bessenhagen, vogelbosjes, klimplanten, knotwilgen en nog zoveel meer.
De bomen voor het jaar 2017 zijn Winterlinde en Okkernoot.

We bieden ook weer zaad voor bloemenweiden aan. Vervang eens een stukje van dat traditionele gazon! Een bloemenweide heeft door zijn grote diversiteit aan planten een grote ecologische waarde voor bijen en vlinders. Het directe voordeel voor de mens is niet alleen dat een wilde bloemenweide mooi is om naar te kijken, maar ook dat ze weinig arbeidsintensief is en weinig onderhoudskosten vraagt. Het zaad dat aangeboden wordt is een mengsel van autochtone éénjarigen.

Terug van weggeweest: Het bijenhotel!


Het gaat niet goed met de bijen. Honingbijen verdwijnen uit hun korven en overleven vaak de winter niet. De wilde bijen doen het zo mogelijk nog slechter.Help ons het tij te keren.
De bijenhotelletjes worden gemaakt van prima kwaliteitshout en volgens de regels van de kunst door Den Atelier in Niel, een arbeidszorgcentrum voor mensen, die omwille van een beperking, niet terecht kunnen in de gewone tewerkstelling. Door aankoop van een bijenehotel toont u dus ook uw sociaal engagement.

Het volledige gamma en meer uitleg van de aangeboden planten, hagen en bomen is terug te vinden op http://users.telenet.be/behaag/ en op www.natuurpuntvoorkempen.be.

Hoe bestellen?

Hier vind je het bestelformulier.
Zorg dat de bestelling en de betaling binnen zijn vóór 25 oktober 2017.
Betalen doe je via overschrijving op rekeningnr BE80 7512 0545 9477 van Natuurpunt Voorkempen.
Het bestelformulier kan je bezorgen aan het loket van de dienst leefmilieu, Nijverheidsstraat 7 of mailen naar leefmilieu@malle.be.
  

Wanneer bestelling afhalen?


Het bestelde plantgoed kan je dan afhalen op zaterdag 25 november tussen 10.00 en 12.00 uur in het gemeentemagazijn, Nijverheidsstraat 7.
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be