't Lichtpuntje

datum: zaterdag 20 mei 2017
uur: 14.00 uur tot 17.00 uur
Wat is  pijnrehabilitatie? De intake ervan, het educatieprogramma, de evaluatie ...

Hoe langer de pijn bestaat, hoe groter de kans dat niet alleen lichamelijke, maar ook psychische en sociale aspecten een rol spelen bij het in stand houden of verergeren van de klachten.
Rehabilitatie is een ingewikkeld en langdurig proces, waarbij er gewerkt wordt aan een zo maximaal mogelijk herstel van het lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren. Rehabilitatie bij chronische pijn noemen we ‘pijnrehabilitatie’.
In het LAC is door een team van medewerkers een specifiek rehabilitatieprogramma voor chronische pijnpatiënten uitgewerkt. Dit rehabilitatieteam bestaat uit een rehabilitatiearts, psychologen, kinesitherapeuten, verpleegkundigen en een maatschappelijk assistent. Pijnrehabilitatie binnen het LAC is enkel mogelijk in een groepsprogramma.

Het doel van de pijnrehabilitatie is herstel. Dit houdt in dat we samen met u proberen uw mogelijkheden te vergroten of nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen in harmonie met uw omgeving.

Met herstel wordt niet bedoeld: het herstellen van ‘schade’ of weer ‘de oude’ worden. Het doel van de rehabilitatie is dus niet het opsporen van de oorzaak van de pijnklachten of het direct verminderen van de klachten. Het rehabilitatieprogramma richt zich niet op pijnbestrijding.

Het gaat om het herstellen van capaciteiten en het verbeteren van het functioneren, waardoor de klachten kunnen afnemen.

Spreker
Koen Bernar, Kinesitherapeut Leuvens Algologisch Centrum (LAC)

Waar
Provinciaal Vormingscentrum Malle, Smekenstraat 61

Organisatie
Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje

Uur
14.00 - 17.00 uur

Inkom
leden: gratis
niet-leden: 5,00 EUR (+2,50 EUR koffie, thee, fris, onbeperkt)

Locatie:
Provinciaal Vormingscentrum Malle
Smekenstraat 61
2390 Malle

Organisatie:
t'Lichtpuntje
De Maalberg 20
2370 Arendonk
Secretaris Guido
tel. 014 67 13 47
email lichtpuntje@skynet.be
email http://www.tlichtpuntje.be

« Terug naar overzicht


Gemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be