Politiezone Voorkempen schakelt vrijwilligers in voor inbraakpreventie

maandag 09/04/2018 09:25

Lokale Politie Voorkempen zoekt enthousiaste vrijwilligers om de inwoners van Brecht, Malle, Schilde en Zoersel in te lichten over een betere beveiliging van hun woning. Deze vrijwilligers volgen eerst de opleiding ‘diefstalpreventief adviseur’, waarna ze op vraag van geïnteresseerde inwoners uit de zone op huisbezoek gaan en de zwakke en inbraakgevoelige punten van de woning aan het licht brengen.

Voorkomen is beter dan genezen: onder deze noemer wil politiezone Voorkempen in de toekomst meer inzetten op diefstalpreventie. Momenteel heeft de zone al drie diefstalpreventieadviseurs, maar binnenkort zullen ook opgeleide vrijwilligers worden ingezet om nog meer adviezen te kunnen verlenen.

De politiezone is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die zich nu en dan – overdag en/of ’s avonds – kunnen vrijmaken om inbraakpreventieadviezen te geven. De vrijwilligers volgen een opleiding waarin ze leren hoe een woning beter beveiligd kan worden tegen inbraken. Enige technische voorkennis kan nuttig zijn, maar is niet noodzakelijk.

Informatieavond
Geïnteresseerden zijn op maandag 23 april om 19.00 uur van harte welkom op de infovergadering in ons centraal onthaalpunt (Vaartdijk 15, Brecht). Graag vooraf inschrijven via pz.voorkempen.hrm@police.belgium.eu.
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be