UPDATE: Werken Lierselei starten op woensdag 7 maart!

dinsdag 27/02/2018 14:44

Op woensdag 7 maart starten er rioleringswerken op de Lierselei in opdracht van Aquafin. Het gemeentebestuur van Malle betreurt dat Aquafin te laat en onvoldoende heeft gecommuniceerd over deze werken. Het afsluiten van de Lierselei heeft immers een grote impact op het verkeer, de bereikbaarheid en de omleidingen. Om klaarheid te scheppen, informeren we onze Mallenaren over deze werken en bieden we een duidelijk antwoord op de meest gestelde vragen.

1. Welke werken worden er uitgevoerd?
De werken aan de Lierselei kaderen in het grote rioleringsproject De Schaaf-Schepersdijk van Aquafin. Een aantal straten in de buurt krijgt nieuwe leidingen om de capaciteit te verhogen. Concreet zal de aannemer op de Lierselei de helft van de rijbaan (kant Jan Van Renesselaan) openbreken voor de aanleg van riolering.

2. Wat is de timing?
De signalisatie voor de werken is reeds geplaatst. Tot en met dinsdag 6 maart is er enkel nog plaatselijk verkeer mogelijk op de Lierselei tussen de Sint-Laurentiuslaan en de Zwaluwenlaan. Vanaf woensdag 7 maart wordt de Lierselei dan volledig afgesloten en start de aannemer met het frezen van de asfaltverharding. Daarna volgt de effectieve aanleg van de riolering en dit vanaf de Sint-Laurentiuslaan richting de Zwaluwenlaan. Opgelet: de werken zijn weersgevoelig. Dat betekent dat het onmogelijk is om een effectieve timing vast te leggen. Volgens Aquafin moeten de werken eind juni definitief afgerond zijn.

3. De Lierselei wordt afgesloten. Wat nu?
Om de werken vlot te kunnen laten verlopen, wordt de Lierselei vanaf woensdag 7 maart in beide richtingen afgesloten tussen de Sint-Laurentiuslaan en de Zwaluwenlaan. De handelaars op dat traject blijven tijdens de werken steeds bereikbaar. Fietsers ondervinden geen hinder van deze werken. Zij kunnen steeds de werfzone passeren. Het gemotoriseerd verkeer zal wel hinder ondervinden. Er worden geen verkeerslichten geplaatst, dus ook beurtelings passeren is niet mogelijk. Al het doorgaand verkeer wordt omgeleid. Hierbij een overzicht van de verschillende omleidingen die voorzien zijn:  

>  Verkeer richting E34-Antwerpen en Zoersel (omleiding 1)
Het gemotoriseerd verkeer vanuit Oostmalle richting Zoersel en de E34-Antwerpen moet een omleiding volgen via de Antwerpsesteenweg en de Zoerselbaan.

> Verkeer richting E34-Turnhout (omleiding 2)
Verkeer richting E34-Turnhout wordt omgeleid via de Herentalsebaan richting Lille.

> Bewoners wijk De Schaaf (omleiding 3)
Er is eveneens een omleiding voorzien voor de bewoners van de wijk De Schaaf (Hooiberghoeve, Nachtegalenlaan, Kievitdreef, Jan Van Renesselaan, Leeuwerikenlaan, Zwaluwenlaan en De Schaaf). Zij kunnen tijdens de werken de Lierselei enkel bereiken via de Zwaluwenlaan of De Schaaf.

Klik hier voor een plannetje met een duidelijk beeld van de verschillende omleidingen.

Volg de werken via de website van Aquafin en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer info:
Aquafin
03 450 45 11
info@aquafin.be
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be