Stijging aantal fietsdiefstallen

dinsdag 01/08/2017 08:40

Politiezone Voorkempen waarschuwt voor een stijging in het aantal fietsdiefstallen uit tuinhuizen. Steeds meer stelen dieven fietsen uit bergplaatsen, garages en tuinhuisjes. Zorg ervoor dat je een degelijk slot hebt en bevestig je fiets eventueel met een muuranker.

Niet alleen elektrische fietsen, koersfietsen en mountainbikes, maar ook gewone fietsen en zelfs kinderfietsen worden ontvreemd. Ook werd er (elektrisch) materiaal gestolen, dat vaak gebruikt werd om in de woning in te breken.

Vaak wordt de beveiliging van een tuinhuis, berging of garage(box) over het hoofd gezien. In de meeste gevallen zijn deze plaatsen zelfs niet op slot. Zorg er daarom steeds voor dat alles steeds goed afgesloten wordt. Ook eventuele ramen dienen goed afgesloten te zijn met behulp van een goede vergrendeling. Daarnaast is het van belang om fietsdiefstallen zo veel mogelijk te vermijden door ook de fietsen zelf te beveiligen, zelfs als ze binnen staan.

Hierbij enkele tips:

  • Gebruik een degelijk slot;
  • Indien mogelijk: bevestig je fiets aan een vast voorwerp. Voorzie eventueel een muuranker;
  • Laat je fiets labelen;
  • Doe bij diefstal steeds aangifte bij de politie;
  • Zorg voor een goede beschrijving van je fiets, neem eventueel ook een foto. Dat maakt het bij aangifte van een diefstal mogelijk voor de politiediensten om een gedetailleerde registratie uit te voeren. Dit kan dan weer erg handig zijn bij het aantreffen van gestolen/achtergelaten fietsen zodat de rechtmatige eigenaar kan worden achterhaald;
  • Wanneer de eigenaar van gevonden fietsen niet kan worden gevonden, worden de fietsen op de website www.gevondenfietsen.be geplaatst;
  • Met een aangifte waarin de fiets werd beschreven en een eventuele foto kan je bij het herkennen van je fiets gemakkelijker je fiets claimen.
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be