App 112 BE - Dringende hulp

donderdag 29/06/2017 09:16

Heb je dringende hulp nodig? Bel dan de noodcentrale 112, nu ook via een handige app. Download "112 BE" en installeer de app vandaag nog. Lees verder en ontdek de vele voordelen van deze applicatie.

Via de app 112 BE kan je je registreren en je contactgegevens achterlaten. Wanneer een noodsituatie zich voordoet en je het noodnummer 112 wil bereiken, kan dit vanaf nu ook via een app. Zo kom je meteen bij de brandweer, ambulance of politie terecht.

Bovendien zorgt de app ervoor dat je zeer snel en precies gelokaliseerd wordt. Midden in het bos is het soms immers moeilijk om je exacte locatie door te geven. De app 112 maakt een perfecte lokalisatie mogelijk. Dit kan kostbare tijdswinst opleveren in geval van nood. Heb je de noodcentrale zelf gebeld, maar reageer je daarna niet meer? Dan kunnen de hulpdiensten je telefoon alsnog doen rinkelen om je makkelijker te kunnen vinden.

De app bevat ook een chatfunctie, waardoor doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis dit snel en efficiënt kunnen doorgeven. Zij kunnen dan via berichten met de noodcentrale communiceren. Bij hevig lawaai kan de noodcentrale ook de chatfunctie activeren. Verder worden berichten in een andere taal automatisch vertaald voor de operator en omgekeerd. Let wel op: berichten versturen duurt langer dan praten. Ook het geven van instructies door de operator gaat sneller wanneer je kan praten.

Tot slot kan je nog medische informatie opslaan in de app, die nuttig kan zijn voor de hulpverleners. Zo kan je doorgeven of je lijdt aan bepaalde hartproblemen, diabetes, epilepsie, allergieën enzovoort.
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be