BE-alert: laat je waarschuwen, waar je ook bent

dinsdag 13/06/2017 09:55

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Malle, willen we jou graag snel verwittigen. Daarvoor gebruiken we vanaf nu BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie, via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan de burgemeester, gouverneur of minister van binnenlandse zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bijvoorbeeld om ramen en deuren te sluiten bij een brand). Officiële en correcte informatie wordt zo rechtstreeks van de bron aan de betrokkenen gerapporteerd.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capacitieit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. De burgemeester kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst waar je kan op inschrijven. Je kan daarbij ook verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont bijvoorbeeld in Malle, maar werkt in Antwerpen? Dan kan je beide adressen registreren en blijf je steeds op de hoogte als een noodsituatie zich voordoet. Inschrijven is bovendien volledig gratis, net als het ontvangen van de noodberichten.

Bij een grote noodistuatie kan er ook een bericht worden gestuurd op basis van de locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in de gevarenzone, krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België en wordt enkel gebruikt bij dreigend gevaar.

Registreer je

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

 
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be