Dit jaar geen taxusinzameling.

maandag 12/06/2017 11:45

Dit jaar wordt er geen taxusinzameling meer georganiseerd in het recyclagepark, omdat er momenteel minder nood is aan de grondstof in de farmacie. Taxus bevat het bestanddeel boccatine, dat verwerkt wordt in kankermedicijnen.

Het is bijna een traditie geworden… IGEAN en de gemeenten zetten al sinds 2008 hun schouders onder de taxusinzameling ten voordele van ‘Vergroot de hoop’. Doel was uiteraard om zoveel mogelijk taxus in te zamelen waarmee chemotherapieën konden worden aangemaakt en de opbrengst aan een goed doel kon worden geschonken.

Vergroot de hoop liet IGEAN weten dat ze in 2017 geen taxusinzameling kunnen organiseren. “Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor andere inzamelinitiatieven en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Alleen hebben al die enthousiaste inzamelingen, samen met de oncontroleerbare toename van het illegaal snoeien van taxushagen, ervoor gezorgd dat de nood aan grondstof bij de farmacie momenteel gedaald is. Op zich is dit goed nieuws, maar het maakt het voor Vergroot de Hoop wel onmogelijk om in 2017 opnieuw een overkoepelende inzamelactie in de Benelux op touw te zetten voor het goede doel ...”
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be