Nieuw in de uitleendienst

zaterdag 11/03/2017 15:00

Nieuw in onze uitleendienst zijn de brandblustoestellen en veiligheidspictogrammen. Deze vraag je niet langer aan bij de brandweer. Dit doe je gewoon digitaal via deze link.

Bij de organisatie van sommige evenementen (zoals bijvoorbeeld tentfuiven) ben je verplicht om een aantal brandblustoestellen en veiligheidspictogrammen te voorzien. Vroeger kon je hiervoor bij de brandweer terecht, maar nu neemt de gemeente deze dienstverlening over. De toestellen en pictogrammen reserveer je op dezelfde manier als alle andere uitleenmaterialen: via het digitaal formulier 'aanvraag evenement' op onze website.

Advies

Let wel: je krijgt deze materialen niet geleverd, maar je moet ze afhalen bij de dienst openbare werken in de Nijverheidsstraat tijdens de openingsuren (niet op dinsdagavond) of na afspraak.
De gemeente zelf geeft geen advies over aantallen en gebruik van blustoestellen en pictogrammen. Organiseer je een evenement, dan kan je hiervoor advies inwinnen bij de brandweer. Voor grote evenementen is er voor aanvang sowieso een overleg gepland met politie en brandweer.

Sport- en spelmateriaal

Ook de vrijetijdsdiensten beschikken over een waaier aan sport- en spelmateriaal die alle erkende verenigingen, erkende buurtwerkingen, adviesraden en scholen en hun oudercomités gratis kunnen ontlenen. Organiseer je een evenement waarop je bijvoorbeeld herbruikbare bekers, een megafoon of een schminkkoffer kan gebruiken, vraag dan je materiaal aan via het digitaal loket 'aanvraag evenement' op www.malle.be. Daar vind je ook een overzicht van alle beschikbare materialen.

Nieuwe tafels op komst

De dienst openbare werken bekijkt regelmatig of er nieuwe materialen moeten bijkomen en of de huidige materialen nog in orde zijn. Momenteel zijn de tafels door het veelvuldige gebruik, aan vervanging toe. De dienst zal deze dan ook in twee fases (dit jaar en in 2018) allemaal vervangen.

Meer info

Uitleendienst openbare werken
Karin Knaepkens
03 310 06 46
karin.knaepkens@malle.be

Uitleendienst vrije tijd
Ilse Van Thournout
03 310 05 87
ilse.van.thournout@malle.be

 

 
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be