Zin in een speelstraat in de zomervakantie?

maandag 24/04/2017 07:00

Heb je zin om in de zomervakantie je straat gedurende één week terug aan de kinderen te geven, zodat ze weer net zoals vroeger naar hartenlust op straat kunnen spelen? Klik dan hier voor meer informatie!

Al heel wat jaren worden er in Malle tijdens de zomervakantie enkele straten gedurende één week tot speelstraat omgevormd.
 

Wat is een speelstraat?
Speelstraten zijn gemeentelijke straten die voor een bepaalde periode verkeersvrij worden gemaakt, zodat kinderen er naar hartelust kunnen spelen. Ze zijn de ideale manier om de sociale samenhang in de buurt of wijk te bevorderen en bovendien zetten ze ouders en kinderen aan tot nadenken over verkeersveiligheid.

Hoe wordt jouw straat een speelstraat?
Zoek 2 speelstraatmeters of -peters (volwassenen) uit je straat die alles in goede banen willen leiden. Zij staan in voor het plaatsen van de nodige aanduidingsmaterialen en de contacten met het gemeentebestuur, politie en buurtbewoners.

Ga samen met hen langs bij de bewoners van je straat en vraag hen aan de hand van een petitie of ze akkoord zijn om in je straat een speelstraat te organiseren tijdens 1 week in de zomervakantie. Laat de peters en/of meters met de petitie langskomen op de dienst jeugd ten laatste op dinsdag 2 mei. Na goedkeuring door het schepencollege kan je speelstraat uit de startblokken schieten.

In een speelstraat kan je tal van activiteiten organiseren zoals grimeren, waterspelletjes, een pannenkoekenbak, een verkeersparcours,....

Voor meer informatie en de nodige documenten klik hier.
Heb je nog vragen?
Dienst jeugd
Ilse Van Thournout
03 310 05 71
ilse.van.thournout@malle.be
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be