Dienstencheques

De dienstencheque is een betaalmiddel waarmee je een werknemer van een erkende onderneming kan betalen om bepaalde diensten uit te voeren in je woonplaats. Dienstencheques kan je alleen gebruiken voor hulp van huishoudelijke aard, zoals schoonmaken, ramen wassen, wassen en strijken, bereiden van maaltijden, kleine naaiwerken, boodschappendienst, minder mobielen-centrale.

Kosten

Een dienstencheque kan je aankopen aan de prijs van 9,00 EUR. De cheques zijn 8 maanden geldig. Voor elke aangekochte cheque geniet je van een belastingsvermindering van 30%. Na aftrek van de belastingen kost je dienstencheque eigelijk nog maar 6,30 EUR. De bedragen die we hier vermelden, kunnen wel steeds wijzigen.

Inschrijven

Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, moet je een pariculier zijn die in België woont. Om te kunnen bestellen, moet je je eerst inschrijven en dit doe je best tijdig want er is een wachtlijst. De inschrijving is gratis en kan op verschillende manieren gebeuren:

  • online vanaf de website www.dienstencheques-rva.be (met behulp van een formulier dat je van diezelfde website kan halen);
  • telefonisch op het nummer 02-547.54.95 van Sodexo pass;
  • in een PWA-kantoor;
  • in een  lokale werkwinkel (adressen via www.werkwinkel.be);
  • bij een erkende dienstenchequeonderneming.

Sodexo is de beheerder van het dienstenchequesysteem. Gebruikers kunnen bij hen terecht op het nummer 02-547.54.95 of via de website www.dienstencheques-rva.be. Je kan nergens rechtstreeks dienstencheques kopen, je moet ze altijd bestellen bij Sodexo.

Welke ondernemingen leveren diensten?

De diensten worden uitgevoerd door werknemers aangeworven in bedrijven die specifiek erkend zijn in het kader van het dienstchequesysteem. Een lijst met de erkende ondernemingen is beschikbaar op de site www.dienstencheques-rva..be. Raadpleeg deze lijst regelmatig. Elke dag komen er nieuwe ondernemingen in je buurt bij.

Contactgegevens

Gemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be