Sporten met een beperking? Ja hoor het kan!G-sport
is sport voor personen met een handicap. Want ook als je één been hebt, doof of blind bent of een vorm van autisme hebt kun je gewoon sporten. Hieronder kom je meer te weten over het G-sportaanbod, G-activiteiten en G-ondersteuningsmogelijkheden. De provincie Antwerpen heeft op het vlak van G-sport heel wat te bieden. Zo staan er zes G-sportcoaches voor je klaar om je te helpen. Aarzel dus niet om de G-sportcoach te contacteren bij vragen.

 


G-sportcoach voor de gemeente Malle

Veerle Van Deun
tel. 014 85 96 60
veerle.vandeun@sport.vlaanderen
https://www.gsportvlaanderen.be/
https://www.sport.vlaanderen/g-sport-in-vlaanderen/

G-sportwijzer

Op zoek naar een geschikte sportclub in jouw buurt? In de G-sportwijzer vind je een overzicht van de G-sportmogelijkheden in de provincie Antwerpen voor personen met een handicap. Indien gewenst, bekijkt een G-sportcoach samen met jou je interesses en sportmogelijkheden.

Begeleiden van opstartende clubs

Sportclubs die willen starten met een G-werking zitten met heel wat vragen. “Welk diploma moet onze G-trainer hebben? Waar kunnen we promotie maken? Bestaan er G-sportsubsidies? Moeten we voor alle types handicaps open staan?” De provincie Antwerpen moedigt reguliere sportclubs aan om een G-werking op te richten. Sportclubs krijgen zoveel mogelijk antwoorden zodat ze enthousiast, maar met realistische verwachtingen aan hun G-sportavontuur kunnen beginnen.

Ondersteuning door middel van subsidies

Clubs met een nieuwe of bestaande G-werking kunnen G-sportsubsidies aanvragen. Een overzicht van de subsidiemogelijkheden kun je opvragen bij onze G-sportcoach.

Uitleendienst (duurzame) G-sportmaterialen

De provinciale G-sportuitleendienst in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat beschikt over een assortiment aan G-sportmaterialen: badminton, atletiek, basketbal, bocce, boccia, dovensport, minitennis, sportrolstoel, torbal, volleybal. Daarmee kan jouw school, jeugd- of andere vereniging jongeren en volwassenen laten kennismaken met specifieke G-sporten of met sporten die aangepast zijn voor personen met een handicap. Als individuele G-sporter kun je ook terecht voor het ontlenen van  een sportrolstoel of handbike. Het aanbod kan je opvragen bij onze
G-sportcoach!
Contactgegevens
Dienst sport
Sint-Jozeflei 6
2390 Malle
tel. 03 310 05 87
fax 03 311 71 70
email sport@malle.be

Gemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be