Sporten met een beperking? Ja hoor het kan!G-sport
is sport voor personen met een handicap. Want ook als je één been hebt, doof of blind bent of een vorm van autisme hebt kun je gewoon sporten. Hieronder kom je meer te weten over het G-sportaanbod, G-activiteiten en G-ondersteuningsmogelijkheden. De provincie Antwerpen heeft op het vlak van G-sport heel wat te bieden. Zo staan er zes G-sportcoaches voor je klaar om je te helpen. Aarzel dus niet om de G-sportcoach te contacteren bij vragen.

Opleidingen

Zet jouw club in op G-sport?
Volg dan zeker de opleiding “Start 2 teach bij G-sporters” in Malle!

Het begeleiden van G-sporters tijdens een training of activiteit vraagt heel wat trainers / vrijwilligers die zich engageren. Deze vrijwilligers hebben niet altijd een diploma op zak, maar wel het hart op de juiste plaats en de nodige sportbagage.
Met deze opleiding willen we trainers / begeleiders/ vrijwilligers ondersteunen in hun training geven.
Tijdens deze sessie bieden we de basisbeginselen van het lesgeven aan.
Hoe sta je voor een groep, hoe bouw je een les op, wat doe je als de kinderen niet luisteren of stil willen zijn, hoe zorg je voor een goede sportuitleg of demonstratie, .....
Tips en tricks voor lesgevers. Het is een praktische bijscholing!
De deelnemers voeren zelf een aantal opdrachten uit die de lesgever heel gestructureerd aanbrengt en aanvult met didactische principes. Je krijgt een kader aangeboden hoe je een training voor deze deelnemers best
aanpakt.

Maandag 12 februari 2018
19.30 tot 22.00 uur
Sporthal Berckhoven, Berckhovenstraat 25, 2390 Malle

Deelnameprijs: 15,00 EUR
Inschrijven via volgende link: docs.google.com/forms/d/1lJEHdocVld7K...
Klik hier voor de folder.

Een organisatie van Sportregio Noorderkempen i.s.m. sportdienst Malle en Basket Malle.

G-sportcoach voor de gemeente Malle

Sofie De Preter
tel. 03 640 35 84
sofie.depreter@provincieantwerpen.be
www.gsport.be - www.gsportfonds.be

G-sportwijzer

Op zoek naar een geschikte sportclub in jouw buurt? In de G-sportwijzer vind je een overzicht van de G-sportmogelijkheden in de provincie Antwerpen voor personen met een handicap. Indien gewenst, bekijkt een G-sportcoach samen met jou je interesses en sportmogelijkheden.

Begeleiden van opstartende clubs

Sportclubs die willen starten met een G-werking zitten met heel wat vragen. “Welk diploma moet onze G-trainer hebben? Waar kunnen we promotie maken? Bestaan er G-sportsubsidies? Moeten we voor alle types handicaps open staan?” De provincie Antwerpen moedigt reguliere sportclubs aan om een G-werking op te richten. Sportclubs krijgen zoveel mogelijk antwoorden zodat ze enthousiast, maar met realistische verwachtingen aan hun G-sportavontuur kunnen beginnen.

Ondersteuning door middel van subsidies

Clubs met een nieuwe of bestaande G-werking kunnen G-sportsubsidies aanvragen. Een overzicht van de subsidiemogelijkheden kun je hier bekijken.

Uitleendienst (duurzame) G-sportmaterialen

De provinciale G-sportuitleendienst in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat beschikt over een assortiment aan G-sportmaterialen: badminton, atletiek, basketbal, bocce, boccia, dovensport, minitennis, sportrolstoel, torbal, volleybal. Daarmee kan jouw school, jeugd- of andere vereniging jongeren en volwassenen laten kennismaken met specifieke G-sporten of met sporten die aangepast zijn voor personen met een handicap. Als individuele G-sporter kun je ook terecht voor het ontlenen van  een sportrolstoel of handbike. Bekijk het aanbod online!
Contactgegevens
Dienst sport
Sint-Jozeflei 6
2390 Malle
tel. 03 310 05 87
fax 03 311 71 70
email sport@malle.be

Gemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be